torsdag 4. august 2011

Deilige Mallorca

Da er vi tilbake fra to deilige uker på Mallorca. Vi har denne gangen faktisk hatt noen dager med regn eller overskyet vær. Vi har derfor måttet gi dagene et litt annet innhold enn bare bad og sol. En av kveldene bestemte vi oss for å dra til gamlebyen i Alcudia og rusle rundt og spise dagens middag her. Det var en utrolig flott by med trange gater og koselige hus.

Det er helt vanlig å ha grønne potteplanter foran huset sitt ute i gatene. Dette gjør det veldig koselig og myker opp de lysebrune fasadene. For å holde varmen ute er ofte lemmene foran vinduene igjen noe som for meg oppleves som en veldig lukket fasade.
Vi leide bil den dag og fikk sett masse av øya. Vi dro til en liten by som heter Arta og så en flott kirke som lå oppe på en topp med en sikkelig mur rundt. Her var vi tydelig kommet til en by hvor lokalbefolkningen bodde. Vi gikk i små hyggelige gater og gikk forbi en skole hvor det var friminutt. Frida syntes det var rart at elevene her ikke hadde sommerferie. Turen gikk videre til Manacor hvor vi så perleproduksjon og fikk kjøpt oss noen perleøredobber.


Ingen sydentur uten å være på marked. Her fikk Frida seg flette i håret. Hun ville ikke ha fletter i hele håret for hun syntes at de damene som lager flettene lugger så veldig.
Her er dagens fangst etter markedet. Det er mye "ræl" på disse markedene, men for ei på 9 år så er det som å komme til himmelen. Frida fikk kjøpe seg noe armbånd og en kjole også fikk vi laget en karikatur tegning av Frida som vi må få kjøpt ramme til. Jeg skal komme med mer bilder senere, men jeg ser at jeg ikke har fått overført alle bildene så jeg må fikse det først.Her er fangsten fra markedet og nye svømmebriller og neseklype som ble kjøpt i en vanlig butikk. Vi tok oss også en dag i Palma hvor vi besøkte Disney butikken og så katedralen. Det kommer bilder derfra også for den katedralen var utrolig fantastisk.

Ingen kommentarer: