fredag 12. november 2010

Julegave strikk

Jeg har startet på litt julegaver. Jeg har strikket et par Bellas votter som skal bli gave til en ung jente. Planen er at alle de unge jentene på gavelista skal få sånne votter. De går fort å strikke og er morsome å strikke.
Vottene ble veldig smale så jeg lurer på å gå opp en halv pinnestørelse på neste par. Vottene er strikket i Alfra fra Sandnes, et godt garn å strikke med. Det gikk med akurat to nøster til dette paret. Nå har jeg strikket den korte versjonen så hvis du vil strikke den lange versonen må du ha tre nøster. Den norske oppskriften fant jeg i bloggen til Renate Alice som har oversatt oppskriften.
Jeg har også strikket et par med blånissevotter til snuppa. Hun ville ha stripete votter denne gangen, så jeg brukte resten av finnullen fra det andre paret og kjøpte lilla pt2, men jeg syntes disse vottene tovet mye dårligre enn de som ble strikket i finull. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn for jeg har brukt samme vaskeprogram som på de andre vottene.Her har vi en stille morgen med levende lys og kaffe i koppen. Veldig deilig start på dagen før vi skal ut og ordne masse forskjellig. Levende lys og stillhet gir en deilig ro i kroppen.

Kaffe om morgninge det må man ha, her har jeg tatt bilde av dagens første kopp. Vi skal en tur på Ikea i dag for å kjøpe peperkakedeig og litt andre småting som er kjekke i juleforbredelsene.


Jeg skal en tur i garnbutikken også for å kjøpe litt mer garn til flere Bellas votter. I går fikk jeg pakke fra Danmark med deilig garn som jeg gleder meg til å lage noe av. Det er kjøpt her: www.garnutsalg.dk her er det masse fint garn, kan anbefale en tur innom. Bare pass på å handle for under tollgrensen på 200 norske kr. Bildet av garnet kommer i løpet av dagen eller morgendagen. Ha en super lørdag alle sammen.
3 kommentarer:

reSIRIkulert sa...

Flotte votter!
Eg tykkjer Bellas votter er spesielt fine, og Alfa-garn er eit av favorittgarna for meg. Jammen freista det å finna nokre nøster og gå igang sjølv ;o) Trur eg treng norsk oppskrift eg òg...

Lisbeth Bula sa...

Takk for besøk i bloggen min! Svarte deg der, men tenkte jeg fikk ta meg en tur hit også! Asker! Ikke langt fra søsteren min, da. 2 klasse! Jeg har 3. kl i år. Og liker strikken din. Og interiøret! Ha en god kveld da! Vi "snakkes" :-)

nragnhild sa...

Bellas er så fiiine!! :) Heldige julegavemottakere! :)