lørdag 24. november 2012

Advent og juleverksted

I går var Frida og jeg på juleverksted i regi av Asker Husflidslaget. De hadde et helt bord fult av ideer og det var vanskelig å velge hva man ville lage. Dette var noen produktive timer hvor vi koste oss sammen. Det var noen hyggelige timer hvor man senker skuldrene og har kvalitetstid sammen. Dette er det godt mulig at vi gjentar til neste år. Frida fikk laget ganske mange ting og ville nok helst laget enda fler, men det er litt begrenset hvor mange ting på klarer å lage på 3,5 timer.
Her ser dere noe av det hun har laget, det er litt flere ting også, men ikke alle tingene man kan avbilde nå i disse tider. Denne blide pepperkake damen er det første hun laget. Den tok litt tid fordi det skulle syst rundt hele.
 
 En søt engel på pinne ble også til, denne står på en blomsterpinne og kan få pynte en juleblomst.
 En garnnisse måtte også få se dagens lys.Her var det godt med litt voksenhjelp når garnet skulle knytes sammen og hodet skulle på plass.
 Nå nærmer vi oss adventstiden med stormskritt og jeg gjør som i fjor og bytter kalender med en venninne. Her er hennes gaver ferdig pakket inn, nå gjenstår det bare å møtes for å bytte kalender. Jeg kan absolutt anbefale å bytte pakkekalender med en venninnne! Det er så hyggelig med en liten pakke hver dag i desember.
Her i huset er vi godt i gang med julegaveinnkjøpene. Jeg har fått kjøpt inn ganske mange gaver, og jeg gleder meg til å sette med ned å pakke dem inn. I år skal jeg forsøke å gjøre adventstiden og julehøytiden til en rolig begivenhet. Jeg skal ikke komme tilbake på jobb igjen og føle at jeg ikke har hatt ferie, det gjorde jeg i fjor og det var ingen god opplevelse. Jeg tror det er viktig at man tar seg tid til bare å være uten at det må skje noe hele tiden. Det skal legges inn dager hvor det ikke er noen planer for innholdet i dagen. Dager som inneholder samvær og hygge, og ikke andre forventinger enn at alle har det bra. Adventstiden er ofte så hektisk av sosiale og hyggelige ting at man da trenger noen helt rolige dager i etterkant.

3 kommentarer:

Lisbeth Bula sa...

Kjempeviktig, det du sier der!koselig med juleverksted da! Nå er det bare en 18- åring her i huset og det blir vel ikke store juleforberedelsene på den måten her, men kose oss skal vi klare på mange andre måter. Og jeg begynner å bli flinkere på Ingenting-dager!

Filippa sa...

Jeg tror det viktigste vi kan gjøre er å bare være til og nyte øyeblikkene. Selv om barna er blitt store så er min erfaring at de ikke blir for store til juletradisjonene fra barndomshjemmet.

Davina, sa...

Det er så hyggelig med juleverksted for både store og små. Jeg elsker adventstiden:)

Ønsker deg en riktig fin uke:)

klem Davina