mandag 16. juli 2012

Fantastisk tur til Stadt

Jeg har vært på en liten "husmorferie" til Stadt. Årsaken til denne turen var at Kristin kusine skulle feire rundt tall. Vi startet turen på torsdag morgen og planen var å stoppen når vi ønsket. og å oppleve masse på den lange turen til Stadt.
 Her er over strynefjellet, vi droppet å kjøre tunnelen og valgte den gamle "litt smale" veiene. Det var et fantastisk skue på den første delen av veien med grønne vann og fine fosser. Det var ikke like fint når vi nærmet oss Stryn sommeralpinbakke. Her hang tåka tjukk og det var ikke mulig å se så mye mer en lyktene på bilen foran. Vi brukte vel 12, 5 timer på turen til Stadt med alle stopp. Det går fort litt tid når 9 damer skal på do og kjøpe kaffe også kanskje man har ombestemt seg litt fordi noen andre hadde kjøpt noe som så godt ut, så da må man inn å shoppe igjen :)))
 Når vi kom fram til Leikanger på Stadt så fikk vi servert en fantastisk rømmegrøt som Odd Bjørn hadde kokt sammen med kokka som hadde arbeidet på pensjonatet vi bodde. Pensjonatet er nå i Odd Bjørn og Jorunn sitt eie og drives ikke som pensjonat, men vi var så heldige at vi fikk være her i helgen. Et fantastisk sted med sjel og ikke minst et fantastisk vertskap.
 Fredagen gikk turen til Indre Fure som er et lite sted på Stadt med noen få fastboende. Vår endestasjon for dagen skulle være Ytre Fure hvor Odd Bjørn er vokst opp, her er det ikke veiforbindelse. Derfor skulle vi gå denne turen. Det ble en flott tur, i mye ulent terreng. Stormen Dagmar hadde gjort et godt innhogg enkelte steder, og stien vi skulle gå på. Dette bød derfor på noen ekstra utfordringer underveis. Dette ble en fantastisk tur!
 Lørdag skulle vi til Selje og besøke et galleri. Dette var et helt fantastisk sted og her var det vanskelig å gå uten at man hadde kjøpt med seg litt. Det var så mange fantastiske bilder, for ikke å snakke om kunstnerene som hold til her som bød på seg selv.
Her er utsikten fra galleriet og mot Ytre og Indre Fure. Et fantastisk flott landskap, man blir helt overveldet av all naturen vi har opplevd og ikke minst alle de fantastiske mennenskene jeg har vært på tur med og ikke minst møtt. Dette har vært en opplevelse fra start til slutt.

3 kommentarer:

Kristin sa...

Denne turen kan anbefales!! Ikke minst det å reise innenlands. Det er så utrolig mye igjen vi ikke rakk!!

Fru Mosbron sa...

Hørtes ut som en koselig tur:)
Husmorferie burde vært på resept;)

Lisbeth Bula sa...

Jeg blir bare mer og mer glad i å reise litt i Norge, og dette så fristende ut. Bra du hadde fin tur!