fredag 22. oktober 2010

Høsten er en fin strikketid.

En stille og rolig morgen her hjemme. Her sover stort sett alle, bare snuppa og meg som har begynt dagen. En morgen hvor vi nytet å starte litt langsomt før dagen kan starte for fult. Snuppa ser på barnetv og mor nyter en stille stund med kaffe, litt frokosblanding og levende lys. Helgemorgninger er fantastisk, ikke noen som må tidlig ut av døra eller noe vi må rekke før sola har stått opp. Jeg har fått ferdig litt ting til en ny verdensborger. Den nye verdensborgeren har forventet ankomst 15 november, men vi vet ikke helt når han har tenkt å komme. Vi gleder oss til han bestemmer seg for å hilse på oss. Det blir fantastisk å bli kjent med et lite nytt menneske og lære han å kjenne på alle måter. I ventetiden har jeg laget litt småtteri. Det er mer på pinnene så den lille prinsen skal ikke fryse. Her ser dere en liten jakke som er ment å passe helt i starten. Strikket etter oppskrift i nøstebarn boka, garnet er New Zeeland lammeull et garn som er godt å strikke med og som blir fantastisk luftig og godt etter vask.
Her ser dere to av knappene. Jeg likte disse knappene veldig godt da de har en barnslig naivitet.
De er kjøpt på garnstua i Asker.


Disse kanppene er fra Snella &Petronella, måtta bare sette litt personlig preg på jakken. Så håper jeg de vordene foreldrene syntes det er greit.


Har strikket to luer også, det er djevelluer, et grusomt navn på babyluer, men de sitter godt på hodet og gir mye varme så da får heller navnet være. Den brune og blå luen er ment å mache en fleece dress fra nøstebarn som foreldrene har kjøpt til sin førstefødte. Det er gøy når ting kan mache litt. Sokkene er strikket etter anbefaling fra andre strikkere om at disse skal sitte godt på foten og ikke skli av en liten babyfot. Bakgrunnen her er nøstebarn teppe som jeg har strikket diagonalt i to tråds merino ull fra nøstebarn.
Nå skal jeg få et teppe til av pinnene og gjøre ferdig en en kjørepose som den vordene mamman har stikket. Jeg skal bare strikke på knappetolper og strikke en hette så er den feridg. Bilder kommer etterhvert.7 kommentarer:

Tonemi sa...

Så koselig morgenstund...:) Her i huset er det stille..Jenta vår er reist på bryterstevne og tenåringen ligger og sover ennå.

Blir spennende med ny verdensborger..Koselig å strikke til den..

Tonemi sa...

Glemte å si at dt var veldig fine ting du hadde striket med noen super flotte knapper

Red Hobbitt sa...

Oj så mye du har strikket. Og de utrolige knappene du har fått tak i. Likte spesielt godt de med jenta på, de var herlige.
Ha en fin lørdag og ei god helg.

Meta sa...

Heldig er den nye verdensborgeren når han velger å komme Så mye fint du har fikset.:)

Her var det stille når jeg våknet kl 6. Finnes vel ikke en ungdom i verden som frivillig er oppe så tidlig en regnfull lørdagsmorgen i slutten på oktober?

Ønsker deg en HERLIG helg!:)

Kine Veronica sa...

Du har strikket så mye fint mamma! Knappene er godkjent ;o) Må jo ha litt personlig preg på det du strikker til lille magetrollet...!

Nå er det "bare" for meg å smøre meg med tålmodighet før han velger å komme til verden.... (tålmodigheten aner jeg ikke hvor jeg skal få fra) men tiden går til å hekle litt div samt lage ferdig litt julegaver osv...

hobbyvenn sa...

Helgemorgenene er koselige ja. Nydelige ting du har strikket til den lille som kommer snart. Heldige foreldre...

Vibeke sa...

ja her har mormor jobbet godt i det siste ser jeg :O) Flink du har vert da !!